ONDERHOUD AAN UW WONING

Een eigen woning vraagt onderhoud. Houtwerk moet worden geschilderd, isolatie moet worden vervangen, voegen moeten worden vernieuwd en ook daken hebben onderhoud nodig. Afhankelijk van uw wensen en het budget kunnen diverse delen van uw woning worden aangepakt. Grote delen van uw woning kunnen onderhoudsvrij gemaakt worden. Een onderhoudsvrije woning bespaart u veel tijd en op termijn geld.

BUITEN SCHILDERWERK

Het meest voorkomende onderhoud aan uw woning is dat van houten kozijnen, boeidelen, overstekken, bekleding, (na) isoleren en andere houten onderdelen. Deze moeten zeker één keer in vier á vijf jaar geschilderd worden. Dit kunt u uitbesteden aan een professional of u kunt zelf de kwast ter hand nemen. Het is ook mogelijk de onderdelen te laten vervangen door kunststof. Tegenwoordig kunt u met kunststof alle kanten op. Kozijnen kunnen in uiteenlopende kleuren worden uitgevoerd en desgewenst worden voorzien van houtnerf. Wél de uitstraling van hout, maar niet het werk. Gaat u de kozijnen vervangen? Dan kunt u ook kiezen voor een vouwwand, vouwwanden zijn eenvoudiger te bedienen en geven een ruimtelijk effect. Wanneer u het houtwerk toch wilt behouden dan kunnen we uiteraard zorgen voor een schilder.

BINNEN SCHILDERWERK

Wilt u uw woning weer opvrissen of een hele nieuwe look in uw woning? Onze vakschilder kan u adviseren over de vele mogelijkheden.
Schilderwerk van wanden en plafonds lijkt wellicht eenvoudig maar moet wel op de juiste manier uitgevoerd worden, onze schilder is uiteraard op de hoogte van alle verf systemen en kan u adviseren welk systeem het beste toegepast kan worden.
Indien u zelf uw wanden en plafonds gaat schilderen dan kan u bij onze schilder de benodigde materialen kopen en hij kan u adviseren welke systemen te gebruiken.

Enkele aandachtspunten voor schilderwerk
Controleer of er geen vocht in het te schilderen onderdeel zit
Schuur en plamuur het te schilderen oppervlakte voordat u gaat schilderen
gebruik voor een goede hechting indien nodig de juiste primer
Maak het oppervlak goed stof en vetvrij
Dek de omgeving af
Gebruik de juiste verf voor de ruimte die u gaat schilderen
Laat de verf goed uitharden

Gaat u schilderen in natte ruimte’s? De muren en plafonds van een natte ruimte moet uiterst serieus behandelt worden. Het is van groot belang dat het product wat gebruikt wordt schimmel en vocht bestendig is.
Ondergrond controleren:
Voordat u begint met het schilderen van natte ruimtes zullen de ondergronden waar geen tegels op geplaatst zijn, zowel van het plafond als van de wanden, gecontroleerd moeten worden.
Op die manier komt men erachter of de ondergrond al klaar is om te verven. Als deze ondergronden niet klaar zijn om te verven dan moeten er een aantal acties gedaan worden.
Lees hieronder een aantal tips:
Test de ondergrond op een poederige laag met een natte spons.
Stoffige lagen kunnen met een diepgrond (voorstrijk middel vast gezet worden)
Loszittende muurverf verwijderen
Gaten in de muren vullen met een binnenvulmiddel.
Muren afstoffen met de stoffer
Voorbereiding:
Er moet zorg gedragen worden dat het te schilderen oppervlak goed schoon en ontvet is. Als dit niet goed gebeurd is er een grote kans dat de verf te snel af gaat bladderen.
Ook is het natuurlijk belangrijk dat de de oppervlakken die u niet wilt schilderen goed afplakt, denk bijvoorbeeld aan de scheiding tussen de wand en het plafond. Maar ook de wastafel en andere vastzittende badkamermeubels zullen afgeplakt moeten worden.
Omdat de verf meestal een 2 componenten verf is, is het in de meeste gevallen niet noodzakelijk om een primer te gebruiken. Toch raden we mensen altijd aan om wel een primer te gebruiken. De hechting is simpelweg beter wanneer dit wel gedaan wordt.
Vocht in natte ruimtes:
In een vochtige ruimte heeft u kans op schimmel. Schimmel ontsiert de ruimte een geeft een vies gevoel.
Door schimmelbestendige verf te gebruiken blijft u verfwerk mooi.
In natte ruimtes werken wij standaard met schimmelwerende verf.